Καλωσόρισμα

 

Όπως παραπέμπει και ο τίτλος ''Radiologists' Notebook - Open Source In Radiology - Diagnostic & Interventional Procedures'' η ιστοσελίδα ξεκίνησε ως ένα προσωπικό σημειωματάριο, που δημιουργήθηκε με σκοπό να στεγάσει όλες τις πληροφορίες (επιστημονικές, τεχνικές, διαδικαστικές, κ.α.) που αναζήτησα,  χρησιμοποίησα και εξακολουθώ να χρησιμοποιώ κατά την ιατρική μου δραστηριότητα. Αναρωτιέστε τι εννοώ;

Πόσες φορές σας έχει δημιουργηθεί κάποιο ερώτημα κατά την αξιολόγηση μιας εξέτασης; ή έχετε ξεχάσει κάποιο στοιχείο ανατομίας, μετρήσεις, κατηγοριοποιήσεις, σταδιοποιήσεις, διαφορική διάγνωση, τεχνικές, κτλ. Ακόμα και η διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος ή η επιλογής μιας πληροφορίας δυσχεραίνεται από τη χαοτική ύλη της ιατρικής επιστήμης και των υπηρεσιών υγείας.

Με βάση τα παραπάνω, η ιστοσελίδα κατασκευάστηκε ώστε να αποτελεί μια διαδικτυακή πύλη φιλτραρισμένων πληροφοριών της Διαγνωστικής απεικόνισης και της Επεβατικής ακτινολογίας, και να λειτουργεί ως ένα εύχρηστο ηλεκτρονικό βοήθημα, στο οποίο μπορεί να ανατρέξει οποιοσδήποτε ιατρός ακτινοδιαγνωστής, με σκοπό την άμεση επίλυση κάποιου ερωτήματος.

 

Γιατί η δημιουργία ενός διαδικτυακού βοηθήματος; Φυσικά γιατί παρέχει:

  • άμεση πρόσβαση στη διεύθυνση ''www.vyzantios.com'', ανεξαρτήτως χρόνου και τόπου,
  • δυνατότητα ανανέωσης και οργάνωσης του υλικού,
  • ανεξάντλητο αποθηκευτικό χώρο,
  • δυνατότητα συμμετοχής σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την ιστοσελίδα είτε με σχόλια είτε με αποστολή υλικού,
  • προστασία των δεδομένων για περιορισμένη χρήση από μη ιατρούς, είτε με τη χρήση εγγραφής μελών είτε με την αποχή από μηχανές αναζήτησης. Οι ενότητες "Πληροφορίες" και "Forum" έχουν ελεύθερη πρόσβαση (δεν απαιτείτε εγγραφή).

 

Το σημειωματάριο αποτελείται από έξι ενότητες:

Απεικόνιση:  πληροφορίες ανατομίας, μετρήσεις, κατηγοριοποιήσεις, διαφορική διάγνωση, και πολλά άλλα. (Απαιτεί εγγραφή)

Επεμβατική: αναφορά σε τεχνικές, προεπεμβατικό έλεγχο, μετεπεμβατική παρακολούθηση, φαρμακευτική αγωγή, κ.α. (Απαιτεί εγγραφή)

Πρωτόκολλα: αναφορά στις απεικονιστικές μεθόδους: US, X-Rays, CT, MRI, PET-CT κτλ. (τεχνική, πρωτόκολλα, αξιολόγηση, κα.). (Απαιτεί εγγραφή)

 Γνωματεύσεις : βασικές πληροφορίες για της αξιολόγηση των εξετάσεων. (Απαιτεί εγγραφή)

Πληροφορίες: θα βρείτε χρήσιμους συνδέσμους, για εκπαίδευση, συνέδρια, οργανισμούς υγείας, πάροχους υγείας, και πολλά άλλα.

Forum: αξιολογήστε το περιστατικό εβδομάδας, σχολιάστε κάποιο θέμα, στείλτε στο email μια νέα πληροφορία, ένα άρθρο ή ένα περιστατικό.

 

Έχετε υπόψη ότι στο πλάι κάθε σελίδας θα υπάρχουν επιλεγμένοι σύνδεσμοι ή άρθρα σχετικοί με το θέμα της σελίδας.

Η περιήγηση μπορεί να πραγματοποιηθεί και από το χάρτη της ιστοσελίδας που βρίσκεται πάνω δεξιά.

 

Αφιερώστε 10" για την  εγγραφή  και καλό σερφάρισμα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

 

Σημείωση: Παρακαλώ διαβάστε με προσοχή τους " Όρους Χρήσης ".

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι παρόλο που το υλικό προέρχεται από τη βιβλιογραφία (έντυπη και ηλεκτρονική), μπορεί να υπάρχουν νεότερες μελέτες με διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που αναφέρονται. Αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες αποτελούν απλά ένα βοήθημα αναφοράς, καθώς και πρέπει να χρησιμοποιούνται και να αξιολογούνται μόνο από ειδικευμένους ιατρούς. Επίσης χρησιμοποιούνται σύνδεσμοι που παραπέμπουν σε υλικό άλλων ιστοσελίδων, για τις οποίες δεν φέρουμε ευθύνη για την αξιοπιστία και την ανανέωση τους. Πολλές από τις εικόνες επιλέχτηκαν από το διαδίκτυο και δεν αποτελούν ιδιοκτησία μας. Εάν κάποια εικόνα ή γράφημα αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία παρακαλώ επικοινωνήστε ώστε να αφαιρεθεί.

 

Αναζήτηση στο site

Επαφή

Υou wish to get involved?
Send us your idea.